De voorzitter opent de zitting op 07/10/2021 om 19:39.
Mevrouw Lefebre, raadslid.
Over volgend onderwerp werd informatie en toelichting gegeven:
De heer Verhulst en mevrouw Lefebre, raadsleden.
De heer Vereecke, algemeen directeur.
De raad neemt kennis van:
De noodzaak om de bevoegdheid om een waarnemend algemeen directeur en een waarnemend financieel directeur aan te stellen, te delegeren aan het college van burgemeester en schepenen.
Decreet van 16 januari 2004 op de begraafplaatsen en de lijkbezorging, het laatst gewijzigd bij decreet van 29 maart 2019 tot wijziging van diverse bepalingen van het decreet van 16 januari 2004 op de begraafplaatsen en de lijkbezorging.
Decreet van 16 mei 2008 betreffende de aanvullende reglementen op het wegverkeer en de plaatsing en bekostiging van de verkeerstekens, het laatst gewijzigd bij decreet van 8 juni 2018 houdende de aanpassing van de decreten aan de verordening (EU) 2016/679 van het Europees Parlement en de Raad van 27 april 2016 betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens en betreffende het vrije verkeer van die gegevens en tot intrekking van richtlijn 95/46/EG (algemene verordening gegevensbescherming).
Decreet van 22 december 2017 over het lokaal bestuur, het laatst gewijzigd bij decreet van 16 juli 2021 tot wijziging van diverse decreten, wat betreft versterking van de lokale democratie en tot aanpassing van het decreet van 22 december 2017 over het lokaal bestuur, wat de delegatie van de bevoegdheid voor het ondertekenen van authentieke akten over onroerende verrichtingen betreft.
Besluit van de gemeenteraad van 3 mei 2018 betreffende waarnemend algemeen directeur: aanstellen.
Besluit van de gemeenteraad van 3 mei 2018 betreffende waarnemend financieel directeur: aanstellen.
Besluit van de gemeenteraad van 5 november 2020 betreffende reglement tot delegatie van bevoegdheden aan het college van burgemeester en schepenen: (her-)vaststellen.
Artikel 166 van het decreet over het lokaal bestuur bepaalt:
“Met behoud van de toepassing van artikel 175 regelt de gemeenteraad de vervanging van de algemeen directeur en de financieel directeur bij hun afwezigheid of verhindering.
Er wordt in elk geval in een waarneming van het ambt van algemeen directeur of financieel directeur voorzien als de afwezigheid of verhindering van de algemeen directeur of financieel directeur langer dan honderdtwintig dagen duurt of als het ambt vacant werd verklaard.
De waarnemend algemeen directeur en de waarnemend financieel directeur oefenen alle bevoegdheden uit die aan het ambt verbonden zijn.
De gemeenteraad kan de aanstelling van een waarnemend algemeen directeur of financieel directeur toevertrouwen aan het college van burgemeester en schepenen en aan de functiehouder van het ambt.”
Bij besluit van de gemeenteraad van 3 mei 2018 werden Evelien Ameye, destijds afdelingshoofd vrije tijd, en Claudio Saelens, destijds afdelingshoofd grondgebiedzaken, aangesteld als waarnemend algemeen directeur. De titularis van het ambt van algemeen directeur kreeg de bevoegdheid toegewezen om zelf te beslissen wie van beide ambtenaren in specifieke periodes van afwezigheid/verhindering het ambt van algemeen directeur zou waarnemen.
Bij besluit van de gemeenteraad van 3 mei 2018 werd Evelien Devroe, destijds boekhouder B4-B5, aangesteld als waarnemend financieel directeur.
Ter vereenvoudiging van de werking en om de continuïteit te kunnen verzekeren, ook in periodes van afwezigheid van zowel de titularissen van het ambt als de waarnemers, wordt de bevoegdheid om een waarnemend algemeen directeur en een waarnemend financieel directeur aan te stellen, gedelegeerd naar het college van burgemeester en schepenen dat minstens wekelijks bijeenkomt.
Om het overzicht te bewaren wordt een coördinerend besluit genomen.
Toelichting van de heer Derudder, burgemeester.
niet van toepassing
niet van toepassing
Mevrouw Lefebre, raadslid.
Artikel 1
Het reglement houdende de delegatie van bevoegdheden aan het college van burgemeester en schepenen wordt als volgt vastgesteld:
Artikel 1
Algemene omschrijving van het begrip ‘dagelijks bestuur’.
De handelingen van dagelijks bestuur hebben betrekking op de regeling van de behoeften van het dagelijks werken, de zaken van een gering belang en de zaken die naar snelheid van optreden een dringend karakter vertonen.
Artikel 2
Omschrijving van het begrip ‘dagelijks bestuur’ in het kader van overheidsopdrachten (opdrachten voor werken, leveringen en diensten die beschouwd worden als opdrachten van dagelijks bestuur).
Het dagelijks bestuur, bij toepassing van artikel 41, tweede lid, 10° a) van het decreet over het lokaal bestuur, omvat de volgende bevoegdheden:
Artikel 3
De gemeenteraad vertrouwt de uitoefening van de volgende bevoegdheden toe aan het college van burgemeester en schepenen:
Artikel 2
De besluiten van de gemeenteraad van 3 mei 2018 betreffende waarnemend algemeen directeur: aanstellen en betreffende waarnemend financieel directeur: aanstellen, worden opgeheven.
Artikel 3
Het besluit van de gemeenteraad van 5 november 2020 betreffende reglement tot delegatie van bevoegdheden aan het college van burgemeester en schepenen: vaststellen, wordt opgeheven.
Artikel 4
Dit reglement treedt in werking vanaf heden.
E-mail van 9 september 2021 van notariskantoor Himpe, Boterstraat 46, 8900 Ieper betreffende kosteloze afstand NOVUS en Woningbureau Paul Huyzentruyt aan Oostrozebeke van wegenis.
Decreet van 22 december 2017 over het lokaal bestuur, het laatst gewijzigd bij decreet van 16 juli 2021 tot aanpassing van het decreet van 22 december 2017 over het lokaal bestuur, wat de delegatie van de bevoegdheid voor het ondertekenen van authentieke akten over onroerende verrichtingen betreft.
Een afbakeningsplan grondoverdracht wegenis verkaveling gelegen Hove ter wilgen werd op 9 december 2020 opgemaakt door studiebureau Jonckheere, Koningin Astridlaan 134/5, 8200 Brugge.
Dit plan is opgenomen in de databank van de plannen van afbakening van de algemene administratie van de patrimoniumdocumentatie onder refertenummer 37010-10408 en werd sindsdien niet meer gewijzigd.
Een ontwerp van akte van kosteloze grondafstand werd opgemaakt door mevrouw Annelies Himpe, notaris te Ieper.
Het betreft de overdracht van perceel grond, met de erop uitgevoerde werken, op en met aanhorigheden, dienstdoende als wegenis (Hove ter wilgen) en gelegen in een verkaveling aan de Waterstraat, kadastraal gekend Oostrozebeke, sectie E, volgens titel deel van nummer 0799Z5P0000 en volgens recent kadastraal uittreksel nummer 0799Z6 P0000, met een totale oppervlakte volgens meting en volgens kadaster van 68 a 16 ca.
De grondafstand wordt gedaan ten kosteloze titel.
De akte van overdracht zal verleden worden door mevrouw Annelies Himpe, notaris te Ieper.
Artikel 281 van het decreet van 22 december 2017 over het lokaal bestuur, het laatst gewijzigd bij decreet van 16 juli 2021 tot aanpassing van het decreet van 22 december 2017 over het lokaal bestuur, wat de delegatie van de bevoegdheid voor het ondertekenen van authentieke akten over onroerende verrichtingen betreft bepaalt:
"De voorzitter van de gemeenteraad kan zijn bevoegdheid tot ondertekening opdragen aan een of meer leden van de gemeenteraad, tenzij die bevoegdheid betrekking heeft op de ondertekening van de notulen en het zittingsverslag, vermeld in artikel 277. Hij doet dat schriftelijk via een informatiedrager naar keuze. Die opdracht kan op elk moment worden herroepen.
Met behoud van de toepassing van het eerste lid kan de voorzitter van de gemeenteraad voor de ondertekening van een authentieke akte over onroerende verrichtingen van de gemeente, zijn bevoegdheid tot ondertekenen opdragen aan een medewerker van het notariskantoor, die hij aanwijst. De overdracht van die bevoegdheid gebeurt via een authentieke volmacht en beperkt zich tot de akte die in de volmacht wordt vermeld.
Het gemeenteraadslid aan wie de opdracht is gegeven of de medewerker van het notariskantoor, vermeldt die opdracht bij zijn handtekening."
Toelichting door de heer De Marez, schepen.
niet van toepassing
niet van toepassing
niet van toepassing
Artikel 1
De gemeenteraad keurt het ontwerp van akte van kosteloze grondafstand, opgemaakt door mevrouw Annelies Himpe, notaris te Ieper, goed.
Artikel 2
De gemeente wordt voor de ondertekening van de akte, zoals bepaald in artikel 1 van dit besluit vertegenwoordigd door:
Tegen 1 januari 2023 moeten sociale huisvestingsmaatschappijen (SHM’s) en sociale verhuurkantoren (SVK’s) één woonactor vormen met maar één speler per gemeente: de woonmaatschappij (https://www.wonenvlaanderen.be/lokale-besturen/woonmaatschappijen-informatie-voor-lokale-besturen).
Elke woonmaatschappij moet in een uniek, niet-overlappend werkingsgebied opereren.
Om deze werkingsgebieden te bepalen, krijgen de lokale besturen een trekkersrol.
De lokale besturen worden verzocht tegen 31 oktober 2021 een voorstel van werkingsgebied aan de Vlaamse Regering te bezorgen dat tot stand kwam in onderling overleg met de woonactoren actief op het grondgebied, dat werd afgetoetst op het lokaal woonoverleg en dat door de gemeenteraad wordt gedragen.
De Vlaamse Regering stelt in haar regeerakkoord voorop dat Vlaanderen in de toekomst zal bestaan uit verschillende werkingsgebieden over gemeentegrenzen heen, waarbinnen alle vormen van intergemeentelijke samenwerking een plaats kunnen krijgen.
Dit brengt met zich mee dat tegen 1 januari 2023 sociale huisvestingsmaatschappijen en sociale verhuurkantoren moeten samengevoegd worden tot één woonactor met slechts één speler per gemeente: de woonmaatschappij. Elke woonmaatschappij moet in een uniek, niet-overlappend werkingsgebied opereren.
Die woonmaatschappij neemt de taken van de huidige sociale huisvestingsmaatschappijen als van de sociale verhuurkantoren op en wordt het centrale aanspreekpunt voor zowel kandidaat-huurders, lokale besturen als andere belanghebbenden.
Deze bestuurlijke hervorming zou moeten leiden tot meer duidelijkheid en transparantie, een grotere slagkracht van de woonactor en uiteindelijk een sterker sociaal woonbeleid.
De Vlaamse Regering heeft de krijtlijnen uitgetekend en de lokale besturen zijn nu aan zet om de werkingsgebieden te bepalen.
De lokale besturen dienen tegen 31 oktober 2021 een voorstel van werkingsgebied aan de Vlaamse Regering te bezorgen dat tot stand kwam in onderling overleg met de woonactoren actief op het grondgebied, dat werd afgetoetst op het lokaal woonoverleg en dat door de gemeenteraad wordt gedragen.
Het leggen van deze puzzel is onlosmakelijk verbonden met de lopende discussie omtrent de regiovorming van lokale besturen: het werkingsgebied wordt best afgestemd op de referentieregio's, die de Vlaamse Regering vooropstelt.
De gemeenteraad wil het resultaat van de discussie over de regiovorming niet afwachten om haar standpunt inzake de vorming van de woonmaatschappij kenbaar te maken.
De gemeenteraad is van oordeel dat zij een samenwerking met de huidige partners inzake sociale huisvesting wenst verder te zetten in de toekomst, zijnde Mijn Huis cvba (Harelbeke).
Volgende verduidelijkingen werden gegeven met betrekking tot procedure, die binnen MidWest tot op heden werd gevolgd, en met betrekking tot het regio-overschrijdend samenwerken:
Binnen Midwest zijn tussen onder meer de huisvestingsmaatschappij, die werkzaam zijn op het grondgebied van de gemeente, en de IGS woondienst regio Izegem gesprekken opgestart, o.l.v. een externe begeleider, om na te gaan of een fusie van beiden een haalbare mogelijkheid is.
Hoewel een definitief antwoord van Vlaanderen op de vraag of een nieuw op te richten woonmaatschappij ook regio-overschrijdend mag werken ten vroegste eind mei zou verwacht worden, worden dergelijke gesprekken toch best zo vlug mogelijk opgestart om hieromtrent duidelijkheid te scheppen voor de uiterste deadline van 31 oktober 2021.
De woonactoren binnen Midwest (SHM Mijn Huis en de IGS woondienst regio Izegem) vragen op dit ogenblik dan ook een princiepsbeslissing van de verschillende gemeenten binnen hun werkingsgebied tegenover dergelijk mogelijke fusie.
Binnen de gemeente is er reeds lang een goede verstandhouding met beide partijen en daarom wordt aan de gemeenteraad voorgesteld om de intentie om met beiden verder te werken na een fusie.
De verschillende gemeenten kunnen vrij een keuze maken welke lokale woonmaatschappij op hun grondgebied actief kan zijn.
De IGS woondienst regio Izegem zal verder mogen samenwerken met een woonmaatschappij, die misschien buiten de regio zou vallen omdat dit samenwerkingsverband véél meer is dan enkel wonen zodat de huidige samenwerking met de woondienst regio Izegem en een aantal omliggende gemeenten hiervoor kan bestendigd worden.
De gemeenteraad van de gemeente Oostrozebeke heeft op 2 september 2021 een princiepsbesluit goedgekeurd, waarbij de intentie wordt geuit om in de vorming van de toekomstige woonmaatschappij de samenwerking met de huidige partners op vlak van sociale huisvesting, zijnde de SHM Mijn Huis (Harelbeke), te behouden indien een fusie zou tot stand komen en om de huidige actoren, de SHM Mijn Huis, de IGS woondienst regio Izegem, de SVK regio Izegem en de DVV MidWest, hiervan in te lichten. Niettegenstaande Oostrozebeke deel uitmaakt van de regio MidWest, heeft de gemeente in haar gemeenteraad van 2 september 2021 principieel beslist om aan te sluiten bij het werkingsgebied van de nog op te richten Woonmaatschappij Harelbeke/Waregem. Hiervoor dient dan wel een uitzondering bij de Vlaamse minister van Wonen aangevraagd te worden.
Dit princiepsbesluit werd op 6 september 2021 voor advies voorgelegd aan het lokaal woonoverleg van de gemeente Oostrozebeke. Het princiepsbesluit van de gemeenteraad werd op het lokaal woonoverleg van 6 september 2021 besproken en er werden door de aanwezige woonactoren diverse opmerkingen gemaakt aangaande de onduidelijkheden over de financiering van de toekomstige lokale woonmaatschappijen, over het personeel van de verschillende woonactoren, die in de lokale woonmaatschappij moet overgenomen worden, over het (toen) nog niet gepubliceerde decreet mbt. de vorming van lokale woonmaatschappijen, over het patrimonium van de verschillende woonactoren, dat aan de lokale woonmaatschappij moet worden overgedragen, … De woondienst regio Izegem heeft het verslag van het lokaal woonoverleg voor formeel advies overgemaakt aan de sociale woonactoren (SHM Mijn huis, SHM De Mandel, SVK). Deze adviezen werden ingewacht tegen 16 september 2021 om dan verwerkt te worden in het gemeenteraadsdossier, waarna dan een definitief voorstel van werkingsgebied kan worden goedgekeurd.
De SHM Mijn Huis heeft op 7 september 2021 als initiatiefnemer van de oprichting van de woonmaatschappij Harelbeke/Waregem aan het lokaal woonoverleg een uitdrukkelijk positief advies uitgebracht op het princiepsbesluit van de gemeenteraad van de gemeente Oostrozebeke.
Het advies van het sociaal verhuurkantoor regio Izegem van september 2021 uitgebracht op het princiepsbesluit van de gemeenteraad van de gemeente Oostrozebeke benadrukt dat het de beslissing van elke individuele gemeente van zijn werkingsgebied respecteert en vraagt aandacht voor enerzijds het maximaal inzetten van het SVK regio Izegem als instrument binnen het lokaal woonbeleid en anderzijds voor de afstemming van woonmaatschappijen en intergemeentelijke samenwerkingsverbanden als voorwaarde voor een (ver)sterk(t) integraal woonbeleid.
De SHM De Mandel heeft op 14 september 2021 een positief advies uitgebracht op het op het princiepsbesluit van de gemeenteraad van de gemeente Oostrozebeke.
De raad van bestuur van de SHM Helpt Elkander heeft op 13 september 2021 een gunstig advies verleend over het princiepsbesluit van de gemeenteraad van de gemeente Oostrozebeke, meer bepaald over het door de gemeenteraad voorgesteld toekomstig werkingsgebied.
De DVV Midwest heeft op 15 september 2021 een toelichtende nota overgemaakt aan het college van burgemeester en schepenen van de gemeente Oostrozebeke betreffende een regionale visie op de afbakening van de werkingsgebieden in de regio Midwest, waarin een samenvatting wordt gegeven over hoe de steden en gemeenten binnen de Midwestregio zich willen organiseren als werkingsgebieden van de toekomstige lokale woonmaatschappijen.
Na kennisname van de ingewonnen adviezen van de diverse woonactoren wordt aan de gemeenteraad het voorstel voorgelegd om gunstig advies te verlenen:
De beslissing van de gemeente Oostrozebeke wordt ondersteund door de beslissing van het overleg binnen MIDWEST om de regio MIDWEST op te delen in drie Werkingsgebieden: Roeselare, Tielt en de gemeenten Oostrozebeke, Wielsbeke en Dentergem, die op het niveau van de lokale woonmaatschappij aansluiten bij de regio Zuid-West-Vlaanderen.
Toelichting door de heer Goemaere, schepen.
niet van toepassing
niet van toepassing
Mevrouw Lefebre, raadslid.
Artikel 1
De gemeenteraad geeft een gunstig advies om voor de vorming van de toekomstige woonmaatschappij de samenwerking met de huidige partners op vlak van sociale huisvesting en wonen, zijnde de SHM Mijn Huis cvba. (Harelbeke), te behouden indien een fusie zou tot stand komen en/of een lokale woonmaatschappij zou moeten worden opgericht. De huidige actoren, het Vlaams agentschap Wonen Vlaanderen, de SHM Mijn Huis, de SHM Helpt Elander, de SHM De Mandel, de IGS woondienst regio Izegem, de SVK regio Izegem en de DVV MidWest, worden hiervan ingelicht.
Artikel 2
De gemeenteraad adviseert om de gemeente Oostrozebeke tot een werkingsgebied met volgende gemeenten te laten behoren: Anzegem, Deerlijk, Dentergem, Harelbeke, Lendelede, Oostrozebeke, Waregem en Wielsbeke.
Artikel 3
Het ingenomen standpunt wordt tevens kenbaar gemaakt als definitief standpunt inzake werkingsgebied aan de Vlaamse Regering.
Artikel 4
Deze beslissing zal worden bekendgemaakt overeenkomstig de bepalingen opgenomen in het decreet over het lokaal bestuur.
Aangetekende brief van 16 augustus 2021 van de feitelijke vereniging, dierenasiel "Hoop voor Zwervertjes", p.a. mevrouw Charlotte Debruyne, Kortrijkstraat 152, 8770 Ingelmunster betreffende stopzetting overeenkomst om rondzwervende dieren op het grondgebied van de gemeente Oostrozebeke op te halen op 31 december 2021.
Decreet van 22 december 2017 over het lokaal bestuur, het laatst gewijzigd bij decreet van 16 juli 2021 tot aanpassing van het decreet van 22 december 2017 over het lokaal bestuur, wat de delegatie van de bevoegdheid voor het ondertekenen van authentieke akten over onroerende verrichtingen betreft.
Wet van 14 augustus 1986 betreffende de bescherming en het welzijn van de dieren, het laatst gewijzigd bij decreet Vlaamse raad van 2 april 2021.
Koninklijk besluit van 27 april 2007 houdende erkenningsvoorwaarden voor inrichtingen voor dieren en de voorwaarden inzake de verhandeling van dieren, het laatst gewijzigd bij besluit van de Vlaamse regering van 12 februari 2021.
Koninklijk besluit van 28 mei 2004 betreffende de identificatie en registratie van honden, het laatst gewijzigd bij besluit van 19 juli 2007.
Besluit van de gemeenteraad van 2 juni 2016 betreffende vaststellen van de overeenkomst met dierenasiel "Hoop voor Zwervertjes" voor de opvang van rondzwervende dieren op het grondgebied van de gemeente Oostrozebeke.
Midwest heeft het initiatief genomen om een gemeenschappelijke overeenkomst te voorzien voor asiel- en zwerfkattenwerking voor de gemeenten die deel uitmaken van Midwest.
Het ontwerp van deze overeenkomst dat een minimale duurtijd heeft van 5 jaar, dat een aanvang neemt op 1 januari 2022, dat kan worden opgezegd bij aangetekend schrijven met inachtneming van een opzeggingstermijn van 12 maanden en dat na 5 jaar stilzwijgend verlengd wordt voor onbepaalde duur.
Deze overeenkomst zorgt ervoor dat de krachten gebundeld worden en er een gezamenlijke aanpak inzake dierenwelzijn en zwerfkattenbeleid gevoerd wordt in het algemeen, over de verschillende gemeenten.
Deze overeenkomst voorziet dat jaarlijks alle plaatselijk gevestigde dierenartsen de kans krijgen om een rol te spelen in de uitvoering van deze overeenkomst.
Deze manier van werken werd juridisch getoetst en is in overeenstemming met de geldende wetgeving inzake dierenwelzijn.
Het college van burgemeester en schepenen wenst het voorstel tot ondertekening van deze overeenkomst te richten tot de gemeenteraad en stelt als takenpakket voor om te kiezen voor de combinatie van asiel- en zwerfkattenwerking.
Toelichting door de heer Derudder, burgemeester.
De nodige kredieten zullen ingeschreven worden in de eerstkomende aanpassing van het meerjarenplan 2022 -2025, nummer 212/0470-00/6135005 voor de uitgaven van het jaar 2022.
niet van toepassing
niet van toepassing
Artikel 1
Een overeenkomst voor opvang van rondzwervende dieren af te sluiten tussen het gemeentebestuur van Oostrozebeke en "V.Z.W. Dierenasiel regio Roeselare", met volgende tekst:
Tussen het gemeentebestuur van Oostrozebeke, hier vertegenwoordigd door Anne-Sophie Verschoore, raadslid-voorzitter, en de heer Carl Vereecke, algemeen directeur, handelend in uitvoering van het besluit van de gemeenteraad van 4 november 2021, hierna genoemd de opdrachtgever, enerzijds en de V.Z.W. Dierenasiel regio Roeselare, met maatschappelijke zetel in De Zilten 52 te 8800 Roeselare, voor wie optreden de heer Arnold Stael als voorzitter van de V.Z.W. en de heer Pascal Van Parys als secretaris van de V.Z.W. anderzijds, wordt overeengekomen wat volgt:
Artikel 1: Voorwerp
De V.Z.W. kan instaan voor een aantal opdrachten inzake dierenbeleid in de ruime zin van het woord. De opdracht behelst in essentie taken inzake asielwerking en zwerfkattenbeleid. Dit lidmaatschap ontheft de gemeente evenwel niet van haar eigen (wettelijke) verantwoordelijkheid terzake. Participerende gemeenten blijven verantwoordelijk om hun verplichtingen in kader van vigerende wetgeving, in verband met het gevoerd dierenbeleid in de ruime zin, … na te leven. Niet limitatief: problematiek inzake inbeslagnames, overlast door dieren…
Artikel 2: Contractduur en beëindiging
2.1. Deze overeenkomst treedt in werking op 1 april 2020 en wordt aangegaan voor een minimale duurtijd van 5 jaar.
2.2. Deze overeenkomst kan bij het verstrijken van deze periode van 5 jaar door iedere partij worden opgezegd bij aangetekend schrijven met inachtneming van een opzeggingstermijn van 12 maanden.
2.3. Als de overeenkomst niet wordt opgezegd, dan wordt zij na 5 jaar stilzwijgend verlengd voor onbepaalde duur. Zij kan dan door iedere partij worden opgezegd bij aangetekend schrijven met inachtneming van een opzeggingstermijn van 12 maanden, die ingaat op de eerste van de maand volgend op de maand waarin de aangetekende brief is verzonden.
2.4. De overeenkomst wordt automatisch en van rechtswege beëindigd als de V.Z.W. om welke reden dan ook wordt ontbonden of failliet gaat, behoudens het geval van overname van de rechten en plichten van de V.Z.W. op basis van een overeenkomst, door de rechtsopvolger van de V.Z.W., zonder dat deze overname de continuïteit van de uitvoering van deze overeenkomst mag verstoren.
2.5. Als blijkt dat de jaarlijkse lidgelden ontoereikend zijn om alle opdrachten als een goede huisvader te kunnen uitvoeren, dan kan de V.Z.W. de lidgelden verhogen. Als de gemeente er in dit geval voor opteert de overeenkomst te beëindigen, dan kan dit bij aangetekend schrijven met inachtneming van een opzeggingstermijn van 3 maanden, die ingaat op de eerste van de maand volgend op de maand waarin de aangetekende brief is verzonden.
Artikel 3: Organisatie van de dienstverlening
3.1. Coördinator
De gemeente kan de V.Z.W. bereiken via de coördinator van het dierenasiel regio Roeselare, ofwel telefonisch op het nummer zoals gecommuniceerd door de V.Z.W. of per mail op het mailadres zoals gecommuniceerd door de V.Z.W. Bij afwezigheid van de coördinator, zal een vervanger aangeduid worden.
Alle correspondentie tussen de gemeente en de V.Z.W. zal gevoerd worden via dit emailadres en deze persoon. De coördinator staat in voor de dagdagelijkse opvolging en uitvoering van de dienstverlening. Dat betekent dat zij instaat voor de planning, leiding, controle en de coördinatie van de financiële, technische en administratieve taken nodig om de dienstverlening te kunnen verlenen. Daartoe controleert de coördinator op regelmatige tijdstippen de kwaliteit van de dienstverlening en bewaakt ze de correcte en tijdige dienstverlening naar de gemeente toe.
Wanneer de gemeente meent dat de coördinator haar taak niet (langer) naar behoren vervult, kan ze zich wenden tot de voorzitter van de V.Z.W. met het oog op de eventuele vervanging van de coördinator.
De V.Z.W. kan in de loop van de overeenkomst de taak van coördinator aan een andere persoon, die over dezelfde kwalificaties beschikt, overdragen.
3.2. Aanspreekpunten bij de gemeente
Voor de gemeente zijn volgende contactpersonen verantwoordelijk voor de uitvoering van deze overeenkomst:
administratief medewerker stafdienst, 056 67 11 18, administratie@oostrozebeke.be
Als de V.Z.W. meent dat een contactpersoon zijn of haar taak niet (langer) naar behoren vervult, kan ze zich wenden tot de gemeente met het oog op de eventuele vervanging van deze contactpersoon.
De gemeente kan in de loop van de overeenkomst de taak van de contactpersoon aan een andere persoon, die over dezelfde kwalificaties beschikt, overdragen.
Artikel 4: Aannemingscontracten
4.1. De V.Z.W. kan dienstverleners engageren voor taken voortvloeiend uit deze overeenkomst.
4.2. De V.Z.W. zal de gemeente vrijwaren voor elke vordering, al dan niet in rechte, van een derde met betrekking tot het uitvoeren van deze overeenkomst en met betrekking tot de uitvoering van de dienstverlenersovereenkomsten.
Artikel 5: Takenpakket
5.1. De V.Z.W. heeft een aantal formules uitgewerkt waaruit de gemeente kan kiezen.
5.2. Telkens wanneer nodig, bespreekt de V.Z.W. de uitvoering van de verschillende opdrachten met de gemeente.
5.3. Het takenpakket bevat een opsomming van taken met bijhorende raming per service en wordt vóór 1 december van het jaar voorafgaand aan dat waarop het budget betrekking heeft opgesteld en aan de gemeente voorgelegd. De gemeente keurt het takenpakket uiteindelijk officieel goed. Zolang er voor het volgende jaar geen nieuw takenpakket is goedgekeurd door de gemeente, blijft het bestaande takenpakket van kracht en zal dit door de V.Z.W. worden uitgevoerd.
5.4. De V.Z.W. brengt de gemeente op de hoogte van de timing en de technische en financiële aspecten van het takenpakket.
Artikel 6: Vergoedingen en betalingsmodaliteiten
6.1. In december maakt de V.Z.W. op naam en voor rekening van de gemeente een factuur op voor het lidgeld van het komende jaar.
6.2. Maandelijks maakt de V.Z.W. op naam en voor rekening van de gemeente een factuur op voor de in de voorgaande maand bijkomende gepresteerde diensten.
6.3. Bij laattijdige betaling is van rechtswege een verwijlintrest verschuldigd aan de rentevoet zoals bepaald in de wet betreffende de bestrijding van de betalingsachterstand bij handelstransacties van 2 augustus 2002.
6.4. De bedragen en lidgelden, zijn jaarlijks indexeerbaar.
6.5. De gemeente kiest zelf welke opdrachten (zoals beschreven in bijlage ‘beschrijving opdrachten’), zij aan de V.Z.W. toevertrouwt.
6.6. De gemeente kiest zelf of zij voor een lidmaatschap opteert of liever per opdracht werkt.
6.7. Volgende jaarlijkse lidgelden worden gehanteerd:
6.8. Bij een combinatie van het lidgeld voor de opdracht zwerfkatten en de opdracht asielwerking, krijgt de gemeente een korting van 10 %.
6.9. Bij de berekening van het lidgeld, wordt rekening gehouden met het inwonersaantal op 31 december van het jaar voorafgaand aan het jaar waarop het lidgeld betrekking heeft.
6.10. Als blijkt dat de jaarlijkse lidgelden ontoereikend zijn, mag de V.Z.W. deze verhogen voor het komende werkjaar. De V.Z.W. brengt de aangesloten gemeenten hiervan schriftelijk op de hoogte. Elke gemeente kan zelf beslissen of ze lid wil blijven van de V.Z.W. of de samenwerking wil stopzetten. Als de gemeente ervoor kiest om de samenwerking stop te zetten, dan volgt zij hiervoor de stappen die vermeld zijn in artikel 2 ‘Contractduur en beëindiging’.
6.11. Als een gemeente ervoor kiest om geen jaarlijks lidgeld te betalen, maar per opdracht wil werken, dan kan zij de prijslijst voor de aparte opdrachten bij de V.Z.W. opvragen.
Artikel 7: Terreinen
7.1. Als de V.Z.W. terreinen die deel uitmaken van het openbaar domein van de gemeente nodig heeft voor de uitvoering van deze overeenkomst, verwerft zij een recht van gebruik.
7.2. Als de V.Z.W. terreinen die deel uitmaken van het privédomein van de gemeente nodig heeft voor de uitvoering van deze overeenkomst, verleent de gemeente een recht van gebruik.
7.3. Als de V.Z.W. terreinen die behoren tot het privédomein van derden, vreemd aan deze overeenkomst, nodig heeft, zal de V.Z.W. onderhandelen in samenspraak met de gemeente om de nodige en mogelijke rechten op dit eigendom te verwerven.
Artikel 8: Documentatie
8.1. De documenten en digitale bestanden betreffende de opdrachten, die al dan niet gedurende bepaalde tijd bewaard worden omwille van boekhoudkundige, administratieve, vergunnings-technische of andere redenen, alsook klantenlijsten en briefwisseling met klanten hieromtrent van de voorbije vijf jaren, blijven eigendom van en blijven onder de integrale verantwoordelijkheid van de gemeente.
8.2. De V.Z.W. heeft altijd volle inzage- en gebruiksrecht van deze documenten, met respect voor de wetgeving op privacy en GDPR-regeling.
8.3. Deze documenten zullen bewaard worden bij de gemeente.
8.4. Deze rechten en verplichtingen gelden voor de periode die overeenstemt met de duurtijd van deze overeenkomst voor deze opdracht.
8.5. Alle berekeningen, beschrijvingen, documenten, procedures, handleidingen, gegevens, informatie... en dergelijke meer – verder ‘informatie’ genoemd – in wat voor vorm dan ook, die bestond voor het tot stand komen van deze overeenkomst, blijft eigendom van de partij die ze in haar bezit had.
8.6. De informatie die door onderliggende overeenkomst ontstaat, zowel tijdens de duur ervan als erna, is de eigendom van de gemeente. De V.Z.W. en de aangestelde dienstverleners verwerven er een niet-exclusief gebruiksrecht op dat tijdens de duur van de overeenkomst niet extra vergoed dient te worden.
8.7. Als de vermelde documentatie en informatie eveneens betrekking heeft op het intergemeentelijk deel van de opdracht, dan zal de V.Z.W. daar het mede-eigendomsrecht van hebben.
Artikel 9: Aansprakelijkheid
Onverminderd de overige bepalingen ter zake in deze overeenkomst, gelden inzake aansprakelijkheid volgende regels:
9.1. Ten aanzien van de V.Z.W.
De gemeente blijft aansprakelijk voor alle vroegere verbintenissen die zij op zich genomen heeft en zal de V.Z.W. hiervoor vrijwaren met uitsluiting van de aansprakelijkheid van de V.Z.W.
9.2. Ten aanzien van de gemeente
Naar de gemeente toe, is de V.Z.W. aansprakelijk volgens de ter zake geldende bepalingen van het gemeen recht voor de goede uitvoering van het takenpakket. De V.Z.W. kan de gemeente overeenkomstig het gemeen recht in vrijwaring roepen.
9.3. Ten aanzien van derden
De V.Z.W. is tegenover derden overeenkomstig het gemeen recht aansprakelijk voor de goede uitvoering van het takenpakket. De V.Z.W. vrijwaart de gemeente voor fouten of nalatigheden in haar dienstverlening.
De V.Z.W. kan desgevallend de gemeente overeenkomstig het gemeen recht in vrijwaring roepen voor fouten die dateren van voor de inwerkingtreding van deze overeenkomst of waar de aansprakelijkheid van de gemeente aan de orde is.
9.4. Ontheffing van aansprakelijkheid
De V.Z.W. is niet aansprakelijk voor overmachtssituaties zoals stakingen, natuurrampen, oorlog, oproer, opeisingen, en andere gelijkaardige situaties buiten haar controle.
De V.Z.W. is bij de uitvoering van haar taken niet verantwoordelijk voor inbreuken op wetgeving, vertragingen, of andere tekortkomingen die het gevolg zijn van de fout of nalatigheid van de gemeente of haar aangestelden. Daartoe vrijwaart de gemeente de V.Z.W.
Artikel 10: Verzekeringen
Tot dekking van hun verplichtingen uit hoofde van deze overeenkomst en de risico’s die de taken met zich meebrengen, zullen de partijen hun respectievelijke verplichtingen en risico’s verzekeren bij een gekende verzekeraar. Op eerste verzoek van een partij zal de andere partij een kopie bezorgen van de polis en de laatste premiebetaling.
Artikel 11: Splitsbaarheid van deze overeenkomst
Elke bepaling uit deze overeenkomst die ongeldig, verboden of onafdwingbaar zou zijn, om wat voor reden dan ook, zal niet langer uitwerking hebben zonder daardoor de rechtsgeldigheid van de overige bepalingen van deze overeenkomst enigszins aan te tasten. Partijen zullen in dat geval te goeder trouw de desbetreffende bepaling vervangen door een rechtsgeldige bepaling die zoveel als mogelijk eenzelfde effect heeft.
Artikel 12: Toepasselijk recht en geschillenbehandeling
Deze overeenkomst wordt beheerst door het Belgisch recht. Vooraleer een geschil aan de bevoegde rechtbank voor te leggen, verbinden partijen zich ertoe te goeder trouw en met inachtneming van de redelijke belangen van de andere partij te onderhandelen met het oog op een minnelijke regeling. Alle geschillen met betrekking tot alle aspecten van deze overeenkomst, behoren tot de uitsluitende bevoegdheid van de rechtbank van Kortrijk.
Artikel 13: Bijlage
De bijlage “Beschrijving van de opdrachten” maakt integraal deel uit van deze overeenkomst.
Daarin staan de verschillende opdrachten waaruit een gemeente kan kiezen, in detail beschreven.
Deze overeenkomst is opgesteld op 4 november 2021 in twee originele exemplaren, waarvan elke partij erkent er één ontvangen te hebben.
Artikel 2
De overeenkomst opvang rondzwervende dieren, tussen het gemeentebestuur en dierenasiel "Hoop voor Zwervertjes", p.a. mevrouw Charlotte Debruyne, Kortrijkstraat 152, 8770 Ingelmunster per kerende op te zeggen via een aangetekend schrijven, om de overeenkomst op 31 december 2021 te beëindigen.
E-mail van 6 september 2021 van de politiezone Midow, korpschef Ruben Depaepe betreffende motorbendes.
Decreet van 22 december 2017 over het lokaal bestuur, het laatst gewijzigd bij decreet van 16 juli 2021 tot aanpassing van het decreet van 22 december 2017 over het lokaal bestuur, wat de delegatie van de bevoegdheid voor het ondertekenen van authentieke akten over onroerende verrichtingen betreft.
Gecoördineerde wetten nieuwe gemeentewet van 24 juni 1988, het laatst gewijzigd bij wet van 18 juni 2018 betreffende wet houdende diverse bepalingen inzake burgerlijk recht en bepalingen met het oog op de bevordering van alternatieve vormen van geschillenoplossing.
Wet van 24 juni 2013 betreffende de gemeentelijke administratieve sancties, het laatst gewijzigd bij wet van 5 maart 2021 betreffende wet tot harmonisering van de procedure inzake verkeersovertredingen binnen het toepassingsgebied van de wet van 24 juni 2013 betreffende de gemeentelijke administratieve sancties.
Besluit van de gemeenteraad van 2 november 2017 betreffende algemeen politiereglement: algemeen; lokaal en zonaal gedeelte: hervaststellen, het laatst gewijzigd bij besluit van de gemeenteraad van 6 mei 2021 betreffende algemeen politiereglement: hoofdstuk 1 verwijdering van huishoudelijke afvalstoffen en vergelijkbare afvalstoffen en begrippenkader: wijzigen.
Aan het algemeen politiereglement kunnen aanvullend en specifieke politiereglementen worden gekoppeld.
Inbreuken tegen de bepalingen van aanvullende gemeentelijke reglementen kunnen bestraft worden met een gemeentelijke administratieve sanctie volgens de bestuurlijke procedure bepaald in Titel VI van het algemeen politiereglement van de politiezone Midow.
De gemeente staat in voor het handhaven van de openbare rust, veiligheid, gezondheid en kan maatregelen nemen tegen het verstoren van de openbare orde (met inbegrip van overlast), inclusief het nemen van politiemaatregelen.
De gemeente is zich bewust van de noodzaak van een goed georganiseerd bestuur, hetgeen onder andere betekent dat de gemeente over de nodige reglementen en verordeningen beschikt, waarbij de naleving wordt gehandhaafd.
Het is nodig om de risico’s die de inplanting en de exploitatie van clubhuizen van motorclubs en gelijkaardig georganiseerde, hiërarchisch gestructureerde bendes met zich kunnen meebrengen (o.a. het aan- en afrijden van lawaaierige voertuigen, ’s nachts en overdag, wildparkeren, geluidsoverlast, enz.) te controleren ter vrijwaring van de openbare rust en veiligheid.
Er heerst een historische rivaliteit heerst tussen motorbendes en gelijkaardig georganiseerde, hiërarchisch gestructureerde bendes, hun supportclubs, leden en sympathisanten.
Ingevolge de bestuurlijke aanpak van criminele motorbendes en gelijkaardig georganiseerde, hiërarchisch gestructureerde bendes in Limburg, Nederland en Duitsland tal van clubhuizen van motorbendes en gelijkaardig georganiseerde, hiërarchisch gestructureerde bendes zich hebben gevestigd in België of dit willen doen.
Een uniforme aanpak door de gemeenten is noodzakelijk.
In de provincie West-Vlaanderen hebben er al incidenten zich voorgedaan met motorbendes en gelijkaardig georganiseerde, hiërarchisch gestructureerde bendes.
Uit de aard van bovenvermelde elementen blijkt dat de leden van motorbendes en gelijkaardig georganiseerde, hiërarchisch gestructureerde bendes confrontaties op plaatsen en evenementen, privaat dan wel besloten, niet schuwen en elkaar met wapens bevechten. Het risico op provocatie of confrontatie tussen rivaliserende motorclubs, maar ook het uitoefenen van criminele praktijken in de clubhuizen is reëel.
De gemeente heeft de plicht toe te zien op de veiligheid van haar burgers en inwoners.
Het doel van deze politieverordening is om motorbendes en straatbendes die veelal hiërarchisch zijn gestructureerd, te weren uit de gemeente om de verstoring van de openbare orde met inbegrip van overlast tegen te gaan;
De politiezone Midow vraagt aan de gemeenten binnen de zone om deze aanvullende politieverordening voor te leggen aan de respectievelijke gemeenteraden.
Toelichting door de heer Derudder, burgemeester.
niet van toepassing
niet van toepassing
niet van toepassing
Artikel 1
De raad keurt de aanvullende politieverordening inzake de vergunningsplicht voor clubhuizen van motorclubs en gelijkaardig georganiseerde, hiërarchische gestructureerde bendes aan het algemeen politiereglement van de politiezone Midow goed:
HOOFDSTUK 15. VERGUNNINGSPLICHT VOOR CLUBHUIZEN VAN MOTORCLUBS EN GELIJKAARDIG GEORGANISEERDE, HIERARCHISCHE GESTRUCTUREERDE BENDES
Art. 830. Begrippenkader
Voor de toepassing van dit hoofdstuk wordt onder volgende begrippen verstaan:
Art. 831. Toepassingsgebied
§ 1. Het is verboden om op het grondgebied van de gemeente zonder vergunning een clubhuis te vestigen of bijeenkomsten van clubhuizen voor motorclubs te faciliteren.
§ 2. Deze politieverordening is van toepassing op alle bestaande en nieuw te openen clubhuizen, die rekening houdend met art. 1.1 van deze politieverordening, beschouwd worden als een clubhuis voor motorclub en gelijkaardig georganiseerde, hiërarchische gestructureerde bendes.
§ 3. Voor de bestaande clubhuizen van motorclubs moet de uitbater uiterlijk binnen een periode van 6 maanden na de inwerkingtreding van deze afhandeling een clubhuisvergunning aanvragen. De aanvraag geldt als tijdelijke clubhuis vergunning tot de definitieve vergunning wordt verleend of geweigerd. Alle andere clubhuizen worden bij de inwerkingtreding van deze politieverordening als nieuw te openen beschouwd en zijn verplicht om in het bezit te zijn van een clubhuis vergunning bij aanvang van de uitbating.
Art. 832. Aanvraagprocedure
1. De aanvraag
§ 1. Voor het verkrijgen van een clubhuis vergunning dient de exploitant een schriftelijke aanvraag in bij de burgemeester.
De aanvraag bestaat minstens uit:
§ 2. De burgemeester kan bepalen dat nader te bepalen documenten overhandigd moeten worden.
§ 3. De aanvraag is onvolledig wanneer de documenten vermeld in het aanvraagformulier ontbreken. De aanvrager beschikt over een termijn van 30 kalenderdagen na mededeling van dit feit, om de ontbrekende documenten in te dienen.
2. De ontvankelijkheidsvoorwaarden
§ 1. De aanvraag van een clubhuisvergunning is slechts ontvankelijk wanneer voldaan is aan volgende voorwaarden:
Er mag op de vestigingsplaats, waarvoor een vergunning wordt gevraagd, binnen een straal van 20 kilometer, te meten vanaf de toegangsdeur, geen andere motorclub gevestigd zijn.
§ 2. Een nieuwe aanvraag van dezelfde exploitant of dezelfde organisator, voor dezelfde plaats én voor dezelfde bestemming, volgend op een onontvankelijke of geweigerde aanvraag, kan ten vroegste 1 jaar na de datum vermeld in de weigerings- of onontvankelijkheidsbeslissing worden ingediend, op straffe van onontvankelijkheid.
Deze nieuwe aanvraag dient vergezeld te zijn van de bevestiging ondertekend door de exploitant en de organisator, dat alle voorwaarden vermeld in dit reglement vervuld zijn.
3. Procedure ten gronde
§ 1. Na de datum van de melding van een ontvankelijke aanvraag, volgen controles van de voorwaarden zoals vermeld in artikel 4 van dit reglement.
§ 2. Bij negatieve controles wordt een hoorzitting georganiseerd die aanleiding kan geven tot een regularisatietermijn.
§ 3. Binnen een termijn van 90 kalenderdagen, na de melding van een ontvankelijke aanvraag, wordt een beslissing genomen. Indien gerechtvaardigd door de complexiteit van het dossier, mag deze termijn éénmaal met maximaal dezelfde duur worden verlengd.
Art. 833. Voorwaarden
De organisatie of de exploitatie van een clubhuis of de deelname aan een bijeenkomst van een motorclub of gelijkaardig georganiseerde, hiërarchische gestructureerde bendes is verboden, tenzij aan de hiernavolgende voorwaarden is voldaan.
1. Met betrekking tot de inrichting
Deze voorwaarden worden gecontroleerd door de gemeente en de politie. De gemeente en politie kunnen hiervoor bijkomende inlichtingen inwinnen bij andere diensten.
De politie stelt de burgemeester in kennis van de resultaten van deze controle.
2. Voorwaarden ten aanzien van de persoon
Er wordt een politioneel en/of administratief onderzoek gevoerd naar vaststellingen en/of veroordelingen, al dan niet met uitstel, opschorting, eenvoudige schuldverklaring voor inbreuken op feiten zoals omschreven in:
De hiernavolgende personen moeten aan een gunstig onderzoek voldoen:
Als in dit onderzoek wordt vastgesteld dat er verschillende vaststellingen en/of veroordelingen zijn, kan het onderzoek als ongunstig worden beschouwd.
Deze voorwaarden worden gecontroleerd door de gemeente en de politie. Hiervoor kunnen bijkomende inlichtingen bij andere diensten worden ingewonnen.
Art. 834. Modaliteiten
Art. 834/1.
§1. Voor elke bijeenkomst van een motorclub dient de organisator, bij gebreke hieraan de exploitant, een deelnemerslijst op te maken met vermelding van naam, voornaam, roepnaam of alias, geboortedatum, rijksregisternummer, woonplaats en kentekenplaat van het voertuig.
§2. Op eerste verzoek van de lokale politie of de gemeente dient de organisator, bij gebreke hieraan de exploitant, de volledige en actuele deelnemerslijsten van de bijeenkomsten van de motorclub gedurende de laatste zes maanden te overhandigen.
Art. 834/2.
§1. Het clubhuis moet tijdens een bijeenkomst onmiddellijk zowel van binnen als van buiten zonder tussenkomst van een derde toegankelijk zijn met het oog op de toegang van controle- en hulpverleningsdiensten.
§2. Het is verboden om ramen van een clubhuis tijdens de bijeenkomsten van de motorclub op enige wijze ondoorzichtig te maken (bijvoorbeeld: door er voorwerpen te plaatsen, de ramen met folie te bekleden, de gordijnen of de (rol)luiken te sluiten).
§3. Iedere aanwezige in het clubhuis dient ten allen tijde toegang te verlenen aan controle- en hulpverleningsdiensten.
Art. 834/3.
Het is verboden een bijeenkomst van een motorclub en gelijkaardig georganiseerde, hiërarchische gestructureerde bendes, die niet voldoet aan de bepalingen van dit reglement te faciliteren.
Art. 834/4.
Er mogen geen bijeenkomsten van de motorclub plaats vinden voor 07.00 uur en na 02.00 uur.
Art. 835. Administratieve sancties
Art. 835/1.
§1. Elke overtreding van dit politiereglement wordt bestraft met:
§2. Meer bepaald kan het college van burgemeester en schepenen de clubvergunning tijdelijk of definitief schorsen of intrekken of het clubhuis tijdelijk of definitief sluiten:
De sancties opgelegd door het college worden door de politie betekend of met een aangetekende brief ter kennis gebracht aan de overtreder. Het niet naleven van een administratieve sanctie van het college wordt bovendien bestraft met één van de hierboven voorziene administratieve sancties.
§3. In alle gevallen waarbij een administratieve sanctie van schorsing of intrekking van de clubvergunning werd opgelegd kan de burgemeester bijkomende voorwaarden opleggen vooraleer over te gaan tot het verlenen van een clubvergunning afhankelijk van specifieke omstandigheden, bv. de ligging van de inrichting.
§4. Onverminderd het voorgaande, kan de burgemeester en politie na en bij vaststelling van uitbating zonder clubvergunning de inrichting onmiddellijk en ter plaatse sluiten.
Art. 835/2.
Het opleggen van administratieve sancties gebeurt volgens de bepalingen en op grond van de wet van 24 juni 2013 betreffende de gemeentelijke administratieve sancties (B.S., 1 juli 2013).
Art. 836. Administratieve maatregelen
§1. Telkens wanneer de openbare orde (met inbegrip van overlast) in gevaar is, kan de burgemeester maatregelen nemen om dit gevaar of het risico erop, te doen ophouden. Indien deze maatregelen niet worden uitgevoerd, kan de burgemeester van ambtswege op kosten en risico van degene die in gebreke gebleven is, tot uitvoering laten overgaan.
§2. Het niet naleven van de maatregelen van de burgemeester wordt bovendien bestraft met de in artikel 835 voorziene administratieve sancties.
Art. 837. Onverminderd de sancties in het algemeen gemeentelijk politiereglement
De overtredingen tegen dit besluit kunnen bestraft worden met gemeentelijke administratieve sancties overeenkomstig de bepalingen van het algemeen politiereglement van de Politiezone Midow zoals vastgesteld in zitting van 2 november 2017, het laatst gewijzigd bij besluit van de gemeenteraad van 6 mei 2021 betreffende algemeen politiereglement: hoofdstuk 1 verwijdering van huishoudelijke afvalstoffen en vergelijkbare afvalstoffen en begrippenkader: wijzigen.
Artikel 2
De goedgekeurde politieverordening inzake de vergunningsplicht voor clubhuizen van motorclubs wordt geïntegreerd in het lokaal deel van het algemeen politiereglement vastgesteld in zitting van 2 november 2017, het laatst gewijzigd bij besluit van de gemeenteraad van 6 mei 2021 betreffende algemeen politiereglement: hoofdstuk 1 verwijdering van huishoudelijke afvalstoffen en vergelijkbare afvalstoffen en begrippenkader: wijzigen, en dit met een nieuw hoofdstuk 15 vanaf artikel 830.
Artikel 3
Deze beslissing zal worden bekendgemaakt in toepassing van artikelen 285-287 en 330 van het decreet over het lokaal bestuur.
De e-mail van raadslid Marleen Lefebre van 6 oktober 2021 namens de fractie INSPRAAK.nu.
Decreet van 22 december 2017 over het lokaal bestuur, het laatst gewijzigd bij decreet van 16 juli 2021 tot aanpassing van het decreet van 22 december 2017 over het lokaal bestuur, wat de delegatie van de bevoegdheid voor het ondertekenen van authentieke akten over onroerende verrichtingen betreft.
Besluit van de gemeenteraad van 7 maart 2019 betreffende huishoudelijk reglement van de gemeenteraad, het laatst gewijzigd bij besluit van de gemeenteraad van 6 februari 2020, inzonderheid artikel 12.
De vragen van de raadsleden Marleen Lefebre, Wim Behaeghe, Greet Desmet en Koen Vandenbroucke.
De antwoorden van Luc Derudder, burgemeester, Olivier De Marez, Jonas Van D'huynslager, Jacques Goemaere en Carine Geldhof, schepenen.
Twee vragen werden besproken in besloten zitting met tussenkomst van mevrouw Lefebre, raadslid.
niet van toepassing
niet van toepassing
niet van toepassing
Er wordt geen besluit genomen.
De voorzitter sluit de zitting op 08/10/2021 om 08:37.
Namens gemeenteraad,
Carl Vereecke
algemeen directeur
Anne-Sophie Verschoore
raadslid-voorzitter